• جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
  • 09133028746

وکیل ترک انفاق در اصفهان

طبق تعریف وکیل ترک انفاق در اصفهان و مطابق با ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی نفقه عبارت است از همه‌ نیازهای متعارف زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه‌های د‌‌رمانی، بهد‌‌اشتی و خاد‌‌م د‌‌ر صورت عاد‌‌ت یا احتیاج، به واسطه‌ نقصان یا مرض. با توجه به اطلاق کلمه نفقه د‌‌ر ماد‌‌ه ۵۳ قانون حمایت خانواده که شامل تمامی نیازهای متعارف و متناسب با شخصیت زوجه است، نپرداختن قسمتی از نفقه زوجه نیز جرم است و ترک انفاق حتی به مدت یک روز نیز مشمول این قانون می شود. ‌‌

  برای مشاوره فوری کلیک کنید. 

ترک انفاق چیست؟

در اکثر موارد زوجه هنگامی به سراغ شکایت کیفری نفقه می رود که از سوی زوج از خانه بیرون شده باشد یا این که با وجود زندگی در خانه همسرشان و تمکین مرد به او نفقه نداده و او را رها کرده است.

در این موارد زنان می توانند با مراجعه به دفاتر الکترونیک قضائی محدوده سکونت خود اقدام به طرح شکایت ترک انفاق نموده  و و در مسیر موازین قانونی و روال دادگاهی به حق خود برسند. در روابط میان زن ومرد بعضی از حقوق فقط مختص زن می‌باشد. یکی از این حقوق نفقه است.

تفاوت نفقه با ترک انفاق 

حکم ترک انفاق در قانون جدید

وکیل اصفهان اظهار میکند: مرد هر چقدر که توانایی مالی نداشته باشد و زن هر چقدر اوضاع مالی خوبی داشته باشد باز هم در اصول موضوع تغییری ایجاد نمی‌کند وبه هر حال مرد باید نفقه همسر خود را بپردازد. و در هیچ شرایطی این تکلیف شوهر نباید ترک گردد. با ازدواج و تشکیل خانواده، زندگی مرد و زن به هم پیوند خورده و این اجتماع کوچک، بر اساس مودت و دوستی و رعایت مبانی اخلاقی به راه خود ادامه می‌دهد .اما زمانی که در خانواده اختلافی پدید می‌آید، نیاز به اصول و قواعدی احساس می‌شود که بر اساس آن داوری انجام شده و اختلاف حل شود. قوانین و مقررات در این مرحله پا به میدان می‌گذارند.

و مطابق با قانون در خصوص هزینه‌های زندگی همسر، وظیفه تامین مخارج را برعهده شوهر گذاشته است. و در اصطلاح این هزینه‌ها نفقه نام گرفته و شامل همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن مانند هزینه‌های درمانی و بهداشتی، مسکن، لباس، عذا، وسایل خانه و… می‌شود. وظیفه تامین هزینه‌های متعارف زندگی همسر با شوهر است . نکته ی قابل توجه این است که برخی از اقارب و خویشاوندان نیز حق مطالبه و دریافت نفقه را دارند.پرداخت نفقه به خویشان مشروط به این است که نفقه دهنده وضع مالی خوبی داشته باشد و برعکس، نفقه ‌گیرنده از وضع مالی نامناسب برخوردار بوده و توان مالی نداشته باشد و با نفقه در مورد همسر تفاوت زیادی دارد.

نفقه چیست؟

بنا به گفته  وکیل نفقه در اصفهان ترک انفاق به عنوان ضمانت ‌اجرای کیفری نفقه دادن مشخص شده است. در مورد نفقه هم همین‌طور است. وقتی شوهری وظیفه دارد که نفقه همسر و یا فرزندان خود را بدهد باید راهی باشد که وی را به این کار اجبار کنیم، در غیر این صورت تعیین و تاکید بر این حقوق بی‌فایده خواهد بود. در قوانین ما، کسی که وظیفه نفقه دادن را ترک کند مرتکب جرم «ترک انفاق» شده و مجازات حبس در انتظار اوست. چنین شخصی مجرم بوده و بیش از شش ماه تا دو سال زندانی خواهد شد.

نفقه به زنان شاغل هم تعلق می‌گیرد؟

برخی براین باور غلط هستند که عرف و قانون زنان شاغل را مستحق نفقه نمی‌داند؛ و این درحالی است که طبق ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی، در عقد دائم نفقه زن بر عهده شوهر است. در این ماده تفکیکی بین زنان شاغل و خانه‌دار قائل نشده است، می‌توان گفت که این ماده به طور کل زنان خواه شاغل و خواه خانه‌دار را دربرمی گیرد.

نحوه ارائه شکایت کیفری

برای نفقه می‌توان شکایت کیفری ترک انفاق داد. در این صورت زوجه با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی اقدام به تنظیم شکوائیه کرده و پرونده به دادسرا فرستاده می‌شود. زوجه نیز باید شهود خودرا جهت شهادت در خصوص عدم پرداخت نفقه از سمت شوهر حاضر نماید و در صورت اثبات کیفرخواست صادرشده و پرونده به دادگاه کیفری ارسال می‌شود.

در دادگاه کیفری وقت رسیدگی تعیین می‌شود و در صورت اثبات ادعای زوجه مبنی بر عدم انفاق زوج، مجازات درجه شش قانون مجازات اسلامی که در آن پیشبینی حبس نیز شده است برای مرد اعمال می گردد و زن می‌تواند علاوه بر شکایت کیفری ترک انفاق از طریق حقوقی نیز دادخواست مطالبه نفقه مطرح نماید و در صورت محکومیت زوج و عدم امکان الزام وی به پرداخت ، تقاضای طلاق هم مطرح کند. لازم به ذکر است که نفقه از جمله جرایم مستمر است و در صورتی که نفقه یک ماه از مردی اخذ شود و مرد مجدداً ازپرداخت نفقه ماه بعد خودداری کند، زن می‌تواند مجدداً شکایت ترک انفاق مطرح کند. به همین منظور ترک نفقه جرم مستمر محسوب می‌شود و با گذشت شاکی (زوجه) پرونده بسته می‌شود.

یکی از بحث های اصلی نفقه در دوران عقد است. سوال این است که زوجه در دوران عقد یعنی دوران بین وقوع عقد نکاح تا شروع زندگی مشترک که تمکین نمیکند و احتمالا دوشیزه است آیا می تواند شکایت ترک انفاق کند؟ به عبارت دیگر جرم ترک انفاق در دوران عقد مصداق دارد؟

 

دریافت نوبت مشاوره حضوری و غیرحضوری

در صورتی که زوجه باکره باشد در دوران عقد و زوج تقاضای تمکین نماید می تواند به حق حبس استناد نماید و تمکین را موکول به پرداخت کامل مهریه کند و این استناد به حق حبس باعث از بین رفتن نفقه زوجه نمی شود و زن می تواند از طریق مراجع صالح قضایی اقدام به طرح دعوی مطالبه نفقه نماید. اما به نظر می رسد شکایت ترک انفاق در دوران عقد با وصف باکره بودن زوجه امکان پذیر نباشد.
ماده۵۳ قانون حمایت خانواده ـ هرکس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تأدیه نفقه سایر اشخاص واجب ‌النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می ‌ شود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و درصورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می ‌ شود.

نفقه فرزندان طلاق

نفقه فرزندان طلاق

درصورتی که به هردلیلی پدر و مادر از هم متارکه نمایند و دور ازهم زندگی کنند، اگر فرزندی داشته باشند بازهم نفقه ی فرزند تا زمانی که پدر در قید حیات باشد برعهده ی پدرخواهد بود. اگر پدر فوت کند نفقه بر عهده ی مادر می باشد اما مادر میتواند با اعلام عدم توانایی پرداخت نفقه را از عهده ی خود خارج کند که ، در این صورت نفقه ی فرزند بر عهده ی پدرِ پدر قرار میگیرد.

وکیل ترک انفاق در اصفهان

نفقه از جمله موار بحث بر انگیز است و مواردی که شامل نفقه میشود بسیار گسترد می باشد. به گونه ای که در صورت عدم آگاهی کافی ممکن است در احقاق حق خود دچار مشکلات بسیاری شده و در نهایت پس از تلاش بسیار نتوانید حق خود را دریافت نماید.

وکیل ترک انفاق در اصفهان با سابقه ای درخشان در زمینه های مختلف از جمله نفقه آماده ی خدمت رسانی به شما میباشد؛ در صورتی که در موارد حقوقی نفقه در اصفهان نیاز به وکیلی متخصص و مجرب دارید میتوانید از طرق راه های مندرج در سایت با ما تماس گرفته و برای اینکه روند پرونده تان در چهارچوب قانون و تخصصی تر پیش رود از وکیل نفقه در اصفهان مشاوره بگیرید. وکیل پایه یک دادگستری با بیش از ده ها پرونده ی موفق آماده ی پذیرش پرونده های شما مراجعین گرامی در زمینه های مختلف حقوقی و کیفری می‌باشد.

مطالب مرتبط

خدمات مشاوره حضوری و غیرحضوری

مشاوره حضوری وکیل اصفهان

شایان ذکر است برای انجام مشاوره حضوری امکان حضور موکلین در دفتر وکالت در روزهای شنبه، یک شنبه، دوشنبه و سه شنبه از ساعت 16:30 لغایت 20:30 مهیا است که جهت هماهنگی نوبت مشاوره حضوری با وکیل معروف اصفهان از یکی از راه های زیر می توانید اقدام نمایید :

۱- مراجعه به سامانه رزرو نوبت مشاوره حضوری و تعیین روز و ساعت مشاوره.

۲- تماس با دفتر وکالت به شماره ۹-۳۶۶۰۵۰۹۸ در ساعات 16:30 لغایت 20:30 و اخذ نوبت مشاوره حضوری.

۳- تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷ جهت هماهنگی اخذ نوبت مشاوره حضوری.

مشاوره غیرحضوری وکیل اصفهان

جهت انجام مشاوره غیرحضوری امکان تماس تلفنی با وکیل در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه شنبه، چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه از ساعت 13:00 لغایت 16:00 فراهم شده است که هماهنگی نوبت مشاوره غیرحضوری از راه های زیر امکان پذیر می باشد:

۱- مراجعه به سامانه رزرو نوبت مشاوره غیرحضوری و تعیین روز و ساعت مشاوره.

۲- تماس با دفتر وکالت به شماره ۹-۳۶۶۰۵۰۹۸ در ساعات 16:30 لغایت 20:30 و اخذ نوبت مشاوره حضوری و غیرحضوری.

۳- تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷جهت هماهنگی اخذ نوبت مشاوره غیرحضوری.

مشاوره فوری وکیل اصفهان

ضمن اینکه احتمالا مواردی نیز برای متقاضیان حادث می گردد که نیاز به مشاوره فوری دارند که ساعت و روز آن با زمان بندی حضوری و غیرحضوری منطبق نمی باشد که در این موارد نیز امکان هماهنگی برای انجام مشاوره فوری از طریق تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷ مهیا است. بدیهی است در اولین فرصت ممکن هماهنگی لازم برای مشاوره حقوقی شما صورت می پذیرد .