• چهارشنبه , ۱۲ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • 09133028746

در پاسخ به این سوال که منظور از قرار اعدادی چیست و قرار قرار اعدادی صادر شد یعنی چه؟ باید گفت که گاه قاضی برای صدور حکم قطعی و کسب اطلاع از صحت و سقم یک پرونده، قرارهایی از قبیل قرار معاینه در محل، قرار رسیدگی محلی، قرار کارشناسان و مانند آن را تعیین می کند. طبق قانون به این قرارها قرار مقدماتی یا اعدادی گفته میشود.

دریافت نوبت مشاوره حضوری و غیرحضوری

در هر دعوای حقوقی ممکن است بسته به موضوع و شرایطی که پیش آمده است قرارهای مختلفی از سوی دادگاه صادر شود. وکیل خبره در اصفهان بیان می‌دارد قرارها در امور حقوقی به دو دسته مقدماتی و نهایی تقسیم می شوند. در ادامه ی این مقاله قصد داریم تا شما را با قرارهای مقدماتی که از سوی دادگاه صادر می شود آشنا کنیم و انواع آن را نام ببریم و همچنین بیان کنیم که صدور این قرارها چه آثاری به دنبال دارد.

قرار قرار اعدادی صادر شد یعنی چه؟!

وقتی به شما اطلاع داده میشود که قرار قرار اعدادی صادر شد یعنی صادر کردن اجازه تحقیقات مربوط به پرونده شما از جمله تحقیقات محلی، بررسی محل و هرگونه تحقیقاتی که قاضی برای تکمیل پرونده نیاز دارد.

قرار مقدماتی در دعاوی حقوقی به چه معناست؟

قرار مقدماتی آن طور که وکیل اصفهان تعریف می کند به قرارهایی گفته می شود که به منظور رسیدگی کردن به دلایل طرفین دعوی و همچنین به منظور آماده نمودن مقدمات صدور حکم، صادر می شود. این قرارهای مقدماتی به قرارهای اعدادی نیز مشهور هستند.

انواع قرارهای اعدادی کدام است؟

انواع قرار اعدادی سایت وکیل در اصفهان

۱) قرار ارجاع امر به كارشناسی

یکی از قرارهای مقدماتی که در دادگاه صادر می شود قرار ارجاع به امر کارشناسی است. در حقیقت کارشناس به کسی گفته می شود که در یک زمینه یا رشته خاصی دارای تبحر و تخصص است. دادگاه ممکن است برای این که یک موضوعی از هر جهت روشن شود و یا اگر لازم بداند که میزان و نحوه ورود خسارت محاسبه شود، می تواند شخصا و یا با درخواست هر یک از طرفین دعوا امر را به کارشناس ارجاع دهد. زمانی که قرار کارشناسی صادر می شود کارشناس که در آن زمینه تخصص دارد، مسئله را بررسی نموده و نظریه خود را در قالب گزارش بیان می کند. البته وکیل اصفهان بیان میکند که در صورتی که نظر کارششناس با آن چه که از مورد کارشناسی معلوم و آشکار است مطابقت نداشته باشد، به آن ترتیب اثر نمی دهد.

۲) قرار تحقیق و معاینه محلی 

تحقیق از محل به گفته وکیل خوب در اصفهان به حالتی گفته می شود که افراد به محل می روند و از شهود و کسانی که از وقوع دعوی اطلاع دارند کسب نظر میکند.
معاینه محل نیز به حالتی گفته می شود که مدیر دفتر یا دادرس به محلی که دعوی در آن وقوع یافته می روند و مشاهدات خود را در صورت جلسه ای درج می کنند.
در حقیقت این قرار یکی از مستنداتی است که از سوی خواهان مورد استفاده قرار می گیرد و بعد از آن که قرار صادر شد به وسیله ی دادرس دادگاه اجرا می شود.
در ماده ۲۴۹ قانون آیین دادرسی مدنی مقرر شده است:« در صورتی که طرفین دعوا یا یکی از آنان به اطلاعات اهل محل استناد نمایند، اگرچه به طور کلی باشد و اسامی مطلعین را هم ذکر نکنند، دادگاه قرار تحقیق محلی صادر می نماید. چنانچه قرار تحقیق محلی به درخواست یکی از طرفین صادر گردد، طرف دیگر دعوا می تواند در موقع تحقیقات، مطلعین خود را در محل حاضر نماید که اطلاع انها نیز استماع شود.»

۳) قرار استماع گواهی و شهادت شهود 

وکیل دادگستری اصفهان می گوید چنانچه دادگاه حس کند که شهادت دادن شهود در اثبات دعوی موثر است و یکی از طرفین نیز تقاضای شهادت شهود می دهد، دادگاه قرار استماع شهادت شهود صادر می کند. اما بعد از آن که شهادت شهود شنیده شد این دادگاه است که تشخیص می دهد آیا این شهادت موثر در دعوی و اثبات آن بوده است یا نه!

۴) قرار اتیان سوگند

چنانچه برای صادر کردن حکم نیاز باشد که سوگند شرعی صورت بگیرد، دادگاه با درخواست متقاضی قرار اتیان سوگند صادر می کند. در این قرار مزبور موضوع سوگند و کسی که باید سوگند یاد کند مشخص می شود.

۵) قرار تأمین خواسته

یکی دیگر از قرارهای مقدماتی قرار تأمین خواسته است، قرار تأمین خواسته زمانی صادر می شود که خواهان بخواهد مال منقول و یا غیر منقول از خوانده را توقیف کند. به عبارت دیگر وکیل اصفهان می گوید بعد از آن که حکم به نفع خواهان صادر شد، وی می تواند از آن جهت که خوانده درخواست اعسار از پرداخت محکوم علیه ندهد و یا اموال خود را از مالکیت خارج نکند، تقاضای صدور قرار تأمین خواسته کند.
در ماده ۱۰۸ قانون آیین دادرسی مدنی نیز در این خصوص حکم شده است:« خواهان می تواند قبل از تقدیم دادخواست یا ضمن دادخواست راجع به اصل دعوا یا در جریان دادرسی تا وقتی كه حكم قطعی صادر نشده است در موارد زیر دادگاه درخواست تأمین خواسته نماید و دادگاه مكلف به قبول آن است :

الف ـ دعوا مستند به سند رسمی باشد.
ب ـ خواسته در معرض تضییع یا تفریط باشد.
ج ـ در مواردی از قبیل اوراق تجاری واخواست شده كه به موجب قانون، دادگاه مكلف به قبول درخواست تأمین باشد.
د ـ خواهان، خساراتی را كه ممكن است به طرف مقابل وارد آید نقداً به صندوق دادگستری بپردازد.»
پس در صورتی که دادگاه تقاضای خواهان را موجه بداند، این قرار را صادر می کند.

۶) قرار رسیدگی به صحت و اصالت سند

قرار رسیدگی به صحت و اصالت سند یکی دیگر از قرارهای اعدادی است و زمانی صادر می شود که فردی نسبت به مهر یا امضا و یا اثر انگشتی که بر علیه او در دادگاه ارائه شده است، ادعای انکار و یا تردید کند. و یا ممکن است سندی بر علیه او در دادگاه ارائه شود که او نسبت به آن سند ادعای جعلیت مطرح کند. در این حالت دادگاه به جهت آن که وضعیت امضا یا مهر روشن شود و یا اصالت سند مورد بررسی قرار بگیرد این قرار را صادر می کند.

۷) قرار مهر و موم تركه

وکیل کارکشته در اصفهان بیان می کند آن گاه که ذی نفعان که شامل ورثه، موصی له و وصی می شوند درخواست مهر و موم ترکه را بدهند، دادگاه به موجب ماده ۱۷۵ قانون امور حسبی زمانی را مشخص و به ذی نفعان ابلاغ و هم چنین قرار مهر و موم ترکه را نیز صادر می کند. البته این امکان وجود دارد که اگر مال در معرض تضییع شدن باشد دادگاه بدون آن که به ذی نفعان اطلاع دهد قرار مهر و موم ترکه را صادر و اجرا کند.

۸) قرار رفع مهر و موم تركه

چنانچه ذی نفعان تقاضای رفع مهر و موم ترکه را بکنند، دادگاه با اطلاع دادن این امر به ورثه و موصی له و وصی اقدام به رفع مهر و موم ترکه می کند، البته لازم به ذکر است که دادگاه این امر را به همراه متصدی دفتر خانه انجام می دهد.

۹) قرار تحریر تركه (صورت برداری کردن قانونی از تركه متوفی)

ورثه ی متوفی ممکن است امر تحریر ترکه را به دادگاه بسپارند به این صورت که برای این امر دادخواستی با عنوان تحریر ترکه به دادگاه تقدیم کنند. بعد از آن که دادخواست تحریر ترکه به دادگاه ارائه شد و دادگاه آن را پذیرفت، اقدام به صدور قرار تحریر ترکه می نماید.
در حقیقت عملکرد دادگاه در این حالت به این صورت است که بعد از آن که درخواست تحریر ترکه را پذیرفت مهلتی را که کمتر از یک ماه و بیشتر از ۳ ماه از نشر آگهی نیست تعیین می کند و در روزنامه کثیر الانتشار منتشر می کند تا هر کس که حقی نسبت به ترکه دارد در دادگاه حضور یابد.
صورت تحریر تركه موارد زیر را در بر می گیرد :

قرار اعدادی چه آثاری به دنبال دارند؟

قرارهای مقدماتی سایت وکیل در اصفهان

وکیل پایه یک دادگستری آثاری را برای صدور این قرارهای مقدماتی بیان می کند که به ترتیب زیر است:

  1. قرارهایی که صادر می شوند همچون احکام صادره دارای جنبه ی اثباتی هستند. به دیگر بیان این قرار ها در حدود موضوع خود قابل استناد هستند و برای آن که بتوان به آن اعتراض کرد باید ادعای جعل مطرح نمود.
  2. قرارهای مقدماتی زمانی که صادر شوند موجب فراغ دادرس نمی شوند و دادرس کماکان مسئول رسیدگی است و در حقیقت مشغول باقی می ماند.
  3. قرارهای مقدماتی قابل عدول نیستند، به این معنا که دادگاه اگر همچنان موضوع منتفی یا محرز نشده باشد نمی تواند از قرار بازگردد، مگر این که موضوعی که قرار بر مبنای آن صادر شده است به صورتی محرز یا منتفی شود.
  4. قرارهای اعدادی بر خلاف احکام قطعی صادر شده، دارای اعتبار امر قضاوت شده نیستند.
  5.  باید توجه نمود که نمی توان به تنهایی نسبت به قرارهای مقدماتی صادر شده تقاضای ابطال و یا نقض کرد، و برای این کار باید در ابتدا به رأی اصلی اعتراض شود و بعد از آن که رأی اصلی نقض شد، می توان تقضای بطلان قرار صادره را کرد.

از آن جهت که ممکن است قرارهای اعدادی پیچیدگی هایی داشته باشد که هر کسی از آن آگاهی ندارد، می توانید سوالات خود را در این خصوص در قسمت نظرات بپرسید تا کارشناسان ما در این زمینه شما را راهنمایی کند.

مطالب مرتبط

خدمات مشاوره حضوری و غیرحضوری

مشاوره حضوری وکیل اصفهان

شایان ذکر است برای انجام مشاوره حضوری امکان حضور موکلین در دفتر وکالت در روزهای شنبه، یک شنبه، دوشنبه و سه شنبه از ساعت 16:30 لغایت 20:30 مهیا است که جهت هماهنگی نوبت مشاوره حضوری با وکیل معروف اصفهان از یکی از راه های زیر می توانید اقدام نمایید :

۱- مراجعه به سامانه رزرو نوبت مشاوره حضوری و تعیین روز و ساعت مشاوره.

۲- تماس با دفتر وکالت به شماره ۹-۳۶۶۰۵۰۹۸ در ساعات 16:30 لغایت 20:30 و اخذ نوبت مشاوره حضوری.

۳- تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷ جهت هماهنگی اخذ نوبت مشاوره حضوری.

مشاوره غیرحضوری وکیل اصفهان

جهت انجام مشاوره غیرحضوری امکان تماس تلفنی با وکیل در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه شنبه، چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه از ساعت 13:00 لغایت 16:00 فراهم شده است که هماهنگی نوبت مشاوره غیرحضوری از راه های زیر امکان پذیر می باشد:

۱- مراجعه به سامانه رزرو نوبت مشاوره غیرحضوری و تعیین روز و ساعت مشاوره.

۲- تماس با دفتر وکالت به شماره ۹-۳۶۶۰۵۰۹۸ در ساعات 16:30 لغایت 20:30 و اخذ نوبت مشاوره حضوری و غیرحضوری.

۳- تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷جهت هماهنگی اخذ نوبت مشاوره غیرحضوری.

مشاوره فوری وکیل اصفهان

ضمن اینکه احتمالا مواردی نیز برای متقاضیان حادث می گردد که نیاز به مشاوره فوری دارند که ساعت و روز آن با زمان بندی حضوری و غیرحضوری منطبق نمی باشد که در این موارد نیز امکان هماهنگی برای انجام مشاوره فوری از طریق تماس با شماره ۰۹۳۹۲۳۵۹۹۷۷ مهیا است. بدیهی است در اولین فرصت ممکن هماهنگی لازم برای مشاوره حقوقی شما صورت می پذیرد .